Ad. 1
Moim zdaniem nie ma żadnych problemów. Jest tylko jeden szczegół, po wklejeniu kodu szablonu do edytora tekstowego allegro nie uzyskamy podglądu dopóki nie przejdziemy do edytora graficznego. Po prostu po wklejeniu kodu do edytora tekstowego przechodzimy do edytora graficznego, tam dopiero zobaczymy już podgląd a Allegro uporządkuje kod tak jak chce.
Ad. 2
Tak szablon wygląda dokładnie tak jak w Artisteerze.
Ad. 3
http://www.fabrykawitryn.pl/aukcjaszablon/
Tutaj ostrzegam, treść nie jest spójna z wątkiem głównym aukcji - robiłem na szybko szablon. Nie wystawiam teraz żadnej aukcji i jestem zmuszony do podesłania szablonu w takiej wersji - jest to jeden plik .html - po skopiowaniu kodu z tego pliku wszystko działało jak należy w Allegro.
KILKA UWAG:
1. Jak widać, w podglądzie w przeglądarce nie czyta polskich znaków. Po wklejeniu kodu do Allegro znaki wyświetlają się prawidłowo (nie wiem, czy to ja źle coś zakodowałem czy po prostu tak jest)
2. W dotychczasowych "poradnikach" tworzenia szablonów allegro w artisteerze było pisane, aby wkleić kod CSS w sekcji <head>. Nic bardziej mylnego, wklejamy go tak jak napisałeś do sekcji <body> z tym, że na początku wstawiamy znaczniki <style css/text> a na końcu </style>
3. Nie sprawdzałem jak (i czy w ogóle) działa wklejenie kodu javascript - póki co próbowałem tylko css.
4. Po wgraniu zdjęć na własny serwer, trzeba pamiętać aby zmienić URL nie tylko w html szablonu ale i w CSS, ale to pewnie wiesz. Ja miałem problem, bo po zmianie URL w CSS nie wyświetlały się zdjęcia, a problem leżał w tym, że nie usunąłem ' na końcu i na początku URL'a.
5. Po wklejeniu kodu szablonu w Allegro na pewno ujrzymy mimo wszystko informację, że kod zawiera niedozwolone znaczniki etc. Jeżeli szablon w podglądzie wygląda tak jak należy to po protu ignorujemy ostrzeżenie - bez żadnych konsekwencji.
To chyba wszystko. Jak coś mi się przypomni to na pewno dopiszę. W razie pytań to jestem do dyspozycji.
Pozdrawiam
Rafał.