1

Temat: Joomla 1.6 i szablonik od Ari 3.1

Witam was serdecznie

Bardzo się ciesze że znalazłem taki program jak Arister . Pozwala on rzeczywiście szybciutko stworzyć strone dla joomli.
  Jednakże napotkałem trochę problemów jezeli chodzi o wyswietlanie sie tego szablonu dla Joomla 1.6.

1. Szablon eksportowany i zainstalowany "poprawnie"(tak się wyswietla w extension w joomli)

2. Pierwszym problemem jakim napotakłem był bład wyswietlające się w zapleczu joomli:

"Strict Standards: Declaration of JButtonPopup::fetchId() should be compatible with that of JButton::fetchId() in C:\xampp\htdocs\Joomla\libraries\joomla\html\toolbar\button\popup.php on line 78"

-Drugim problemem było menu...ale załatwiłęm go czytaja na waszym forum. Tylko działa na pionowe menu! w poziomymj sie wyswietla ale pozycja "buutona" jest na samej górze bloku.

-Ostanim problemem jak dotychczas sa błedy wysietlene nad  przykladowym artykulem:

"Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in C:\xampp\htdocs\Joomla\templates\pawel_info\classes\ArtxContentSingleArticle.php on line 41"

"Strict Standards: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in C:\xampp\htdocs\Joomla\includes\application.php on line 507"

Prosiłbym bardzo o pomoc, bo myślałem ze tworzenie szablonu zakonczy sie juz w aristerze

2

Odp: Joomla 1.6 i szablonik od Ari 3.1

A tu jeszcze ciekawy błąd w edycji szablonu ( w "template menager")

"Strict Standards: Declaration of TemplatesModelStyle::cleanCache() should be compatible with that of JModel::cleanCache() in C:\xampp\htdocs\Joomla\administrator\components\com_templates\models\style.php on line 23

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in C:\xampp\htdocs\Joomla\libraries\joomla\form\form.php on line 865"