Temat: problemy z szablonem

Witam. Mam nadzieję, że pomożecie mi. Projekuje szablon i eksportuję go do szblonu joomla. Ale niestety tem szblon nie wyglada tak jak w projekcie. np menu jest tylko pisane a nie tak jak było w projekcie. W projekcie miałem trzy menu a po zainstalowani tylko jeden... Nie ma przycisku... Nie mam pojęcia dlaczego pomóżcie.

2

Odp: problemy z szablonem

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Chodzi o to że szablon, a dokładnie pozycje nie wyświetlają się tak jak powinny. Jeśli o to chodzi, to trzeba wprowadzić pewne zmiany w samej joomli. Przykładowo: dla menu głównego, wchodzimy w moduł menu głównego, a w rozszerzeniach należy podmienić zamiast _menu ma być art-vmenu o ile prefix w artisteerze był wpisany "art-".

piotrpiotrowicz napisał/a:

Witam. Mam nadzieję, że pomożecie mi. Projekuje szablon i eksportuję go do szblonu joomla. Ale niestety tem szblon nie wyglada tak jak w projekcie. np menu jest tylko pisane a nie tak jak było w projekcie. W projekcie miałem trzy menu a po zainstalowani tylko jeden... Nie ma przycisku... Nie mam pojęcia dlaczego pomóżcie.

3

Odp: problemy z szablonem

aby  menu pionowe ci się wyświetliło prawidłowo tak jak w projekcie, musisz w module tego menu, w opcjach rozszerzonych w pozycji przyrostek klas css modułu wpisać: art-vmenu;
tak jak doradził kolega wcześniej,
żeby mieć główne menu w pasku bocznym to po prostu musisz dodać kolejne menu na pozycji "left" w szablonie(bądź pozycja 7,4,5 - dla joomla 2.5)
top menu z artieera domyślnie znajduje się w joomla na  pozycji user3(pozycja 1 -joomla2.5). Tutaj tworząc menu jak wybierzesz odpowiednią pozycję na stronie, to automatycznie menu będzie się wyświetlało tak jak to zaprojektowałeś