Temat: Wyższość 3.1.48375 nad 4.0
Zaczynałam moją przygodę na wersji 3.1.48375, nie miałam żadnych problemów. W jeden dzień szablon z konfiguracją w joomli. Problem zaczął się jak pokusiłam się na aktualizację do wersji 4.0
1. Nowość! Responsive Web Design. Jak to się ma w praktyce?
W komórce brak zachowania proporcji kolumn, lewa kolumna nie stanowi 20% całości strony, wręcz wyświetla się na całości, pozostałe kolumny zjeżdżają na dół i szukaj tu prawej kolumny... hmm
Jak było w wer. 3.1.48375? Bez żadnych zaznaczeń itp, Szablon ładnie wpasował sie w komórkę, kolumny w niezmienionej proporcji wpasowywały sie do rozdzielczości komórki.
2. Art 4.0, od kilku dni walczę z modyfikacją moduły paginacji w joomli. Tego problemu nie było w 3.1.48375.
Zaś dodany lightbox to nie problem, wystarczy doinstalować skrypt. Ważniejsze wg mnie byłoby usprawnienie dodawania bloków, więcej możliwości. Rozbudowa konfiguracji bloków na równi z menu pionowym. Bo po co jest układać bloki obok menu pionowego skoro problem jest aby skonfigurować je na tyle by jednakowo się wyświetlały. W blokach brak jest możliwości podświetlania tła linków tak jak to jest w menu pionowym, albo możliwość umieszczania w nagłówku bloku np flash news.Czemu o tym nie pomyślano.