marektabisz napisał/a:Quick to Quick - a QuickerSite co innego.... mam 15 dni na testy, ale nie wysłali mi na razie maila aktywującego usługę ;-) -- coś to długo im idzie..... A swoją drogą jak Kolega to zrobił? Z tą adaptacją szablonu do Quick'a?
Osobiście nie korzystam z Quicka, a kolega robił to ponad rok temu. Chwalił się, że do Quicka może zaadoptować prawie każdy szablon oparty na CSS-ach. I właśnie na podstawie szablony wygenerowanego z Artiego dla joomli pokazał przykładową adaptacje. Nie pamiętam dokładnie, jak to robił, ale zajeło to może 10 minut. Napewno miał tam opcję importu plików CSS, wgrał do katalogu grafiki i przepisywał definicje bloków w którymś z plików. Wszystko było opisane na jakimś forum Quicka. Generalnie banalnie proste, a z tego co pamiętam, to konstrukcja Quicka dużo łatwiejsza do ogarnięcia od Joomli.
GrandBB napisał/a:Z własnego doświadczenie wiem, że tego typu strony nie są jakimś dobrem koniecznym. Lepiej utworzyć sobie własny szablon i zaimplementować go do WP, Joomli czy Drupala i nie płakać że czegoś w danym CMSie brakuje, który jest niestandardowy......
Po pierwsze: pomimo, że w Joomli, Drupalu czy WP niczego nie brakuje to Wasza strona i portofolio nie powala na kolana
Po drugie: nie każdy posiada serwer z bazą danych MySQL, a Quick działa bez MySQLa
Po trzecie: jak czegoś brakuje, to jest okazja to stworzyć.